Wasvoorschriften

Wasvoorschriften

Wasvoorschrift

Wasvoorschrift sportkleding

Een mooi bedrukt kledingstuk wil je graag mooi houden. Daarom is het belangrijk om de kleding met zorg en aandacht te wassen. Eventuele wasvoorschriften in het kledinglabel slaan alleen op de textiel en kunnen de opdruk beschadigen. Om de bedrukking zo lang mogelijk mooi te houden adviseren we de volgende wasvoorschriften:

Wassen op maximaal 40 graden.

Wolwasprogramma • Binnenstebuiten wassen • Geen vloeibaar wasmiddel

• Niet chemisch wassen • Niet bleken • Niet centrifugeren • Niet in de droogtrommel

– Kleding binnenste buiten keren voor het de wasmachine in gaat.

– Niet in de droger!!! Kleding uithangen om te drogen.

– Gebruik geen wasverzachter.

– Polyester kleding niet strijken. Na het uithangen om te drogen is de polyester kleding niet gekreukt.

–  De bedrukking mag niet in aanraking komen met een strijkijzer.

– Bij gekleurde kleding raden we aan een colorcatcher doekje bij de eerste wasbeurt in de wasmachine te doen. Op die manier lopen de kleuren niet door in uw bedrukking.

– Zorg ervoor dat kleuren separaat gewassen worden.

– Het gebruik van de betere wasmiddelen raden we ook aan. Bij het wassen met de goedkopere wasmiddelen willen nog wel eens chemische processen ontstaan, die de bedrukking aantasten.

– Voorkom het aanraken van de bedrukking met harde voorwerpen, hierdoor kan de bedrukking schade oplopen.

– De bedrukking is redelijk flexibel, bij overmatig stretchen van de stof kan de bedrukking schade oplopen.

– We raden u aan om bij het aantrekken van eventuele trainingsbroeken, shorts, rokjes of broekjes te allen tijde de schoenen uit te doen, wanneer dit niet gedaan

– wordt kan de schoen de binnenvoering en/of rits beschadigen.

De kleding is met zorg vervaardigd volgens de door Jomi Sports gestelde kwaliteitseisen.

Hoe was ik op de beste manier katoen?

Veel kledingstukken zijn gemaakt van katoen. Dit is een natuurlijk vezel dat niet snel slijt en zeer gemakkelijk te wassen is. Daarnaast is het een vochtabsorberend materiaal, heeft het slechts een geringe neiging tot elektrostatische lading en kost het relatief weinig. Genoeg redenen dus om kledingstukken van katoen te kopen. Bij het wassen van katoenen kleren is het grote nadeel echter dat de kledingstukken snel gekreukt worden. Het is daarom belangrijk om katoenen kleren op een speciale manier te wassen. Wassen.nl legt u uit wat de beste wasvoorschriften voor katoenen kleren zijn.Wasvoorschriften katoenDe eerste keer dat u een katoenen kledingstuk wast bestaat de kans dat het kleur afgeeft. Om te voorkomen dat het katoen op andere kleren afgeeft is het aan te raden om de katoenen stoffen de eerste paar malen apart te wassen. Zorg er wel voor dat de temperatuur van uw wasmachine niet boven 40 graden komt, want als katoen voor de eerste keer wordt gewassen kan het namelijk krimpen. Onder de 40 graden zit u in de zogenaamde “safe zone”. Voor witte katoenen kleding is het overigens juist wel aan te raden om te wassen boven 40 graden, omdat u zo de vlekken het beste uit de kleding haalt. Gebruik bij voorbaat geen wasmiddel met bleekmiddel, want dit is niet goed voor katoen.

Katoen drogen

Een andere tip voor katoenen kleding is deze binnenstebuiten in de wasmachine te gooien. Zo voorkomt u op de beste manier dat de kleding versleten wordt en van de buitenkant verkleurt. Doe dit ook wanneer u uw katoen in de droger stopt. Zorg ervoor dat u bij het drogen de stand van de droger niet te hoog zet, vanwege dezelfde reden. Laat u de was echter drogen door de was op te hangen? Kies dan een plek uit waar de zon niet schijnt, omdat katoen kan verkleuren door de zon.

Add to cart